Suomalaista palvelua lippu ISO 9001 -laatusertifikaatti
Etusivu

Tiedotteet

Etusivu / Tiedotteet / Kausi-influenssarokotukset työntekijöille v. 2020

Talvi ja tuleva influenssaepidemia lähestyvät. Influenssa on influenssavirusten aiheuttama äkillinen ylempien hengitysteiden tulehdus, joka voi ilmetä myös vakavana taudinkuvana ja jälkitauteina. Influenssaepidemioita esiintyy joka talvi. Terveillä aikuisilla toipuminen taudista vaatii yleensä 1 – 2 viikkoa.

Influenssaan sairastunut henkilö erittää virusta hengitysteihinsä ja voi tartuttaa taudin toiseen henkilöön, joko pisaratartuntana yskiessä ja aivastaessa, tai kosketustartuntana käsien välityksellä niistäessä.

Rokote on paras suoja influenssaa vastaan. Parhaimmillaan se estää
· terveillä työikäisillä 5 – 8 influenssaa kymmenestä
· lapsilla 5 – 9 influenssaa kymmenestä
· ikääntyneillä joka toisen influenssan

Influenssarokote vähentää
· influenssasta johtuvia kuolemia sekä sairaala- ja laitoshoitoja
· vakavan influenssan ilmaantuvuutta
· jälkitauteja, kuten korvatulehduksia, keuhkokuumeita ja keuhkoputkentulehduksia
· influenssatartuntoja: kun ei sairastu, ei tartuta muita
· ja lyhentää sairauslomien pituutta.

Suurin osa rokotteen ottaneista välttyy influenssalta. Jos rokotettu saa influenssan, on tauti yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa. Rokotteen lisäksi hyvä käsihygienia ehkäisee influenssatartunnalta.

Koronaepidemia huomioiden etukäteen suunnittelu esimiesten kanssa on ensiarvoisen tärkeää. Työpaikalla tulee olla varattuna tila rokottamiselle, jossa ei voi rokotusten aikana olla muuta toimintaa eikä muita henkilöitä paikalla. Jonoja ei saa syntyä ja turvavälit tulee huomioida, eli rokotustilaisuus tulee suunnitella siten, että rokotettavat tulevat tilaisuuteen porrastetusti.

Työterveys Wellamo Oy järjestää rokotustilaisuuksia työpaikoilla yhteisesti sovittuina aikoina. Esimiehet voivat sopia rokotustilaisuudet oman Työterveys Wellamon vastuuhoitajansa kanssa.

Rokotuksen voi saada myös Työterveys Wellamon toimipisteissä tai omassa terveyskeskuksessa. Lahden toimipisteessä Saimaankadulla on yleisiä influenssarokotustilaisuuksia seuraavasti: ke 4.11., ke 11.11., ti 17.11., ke 25.11. ja ke 2.12. klo 14 – 17. Ajanvarauksen rokotukseen voi tehdä joko nettiajanvarauksen (www.tyoterveyswellamo.fi) tai keskitetyn ajanvarauksen (03 881 1006) kautta.

Varmistathan työnantajaltasi, kuuluuko työterveyshuollon sopimukseen kausi-influenssarokotukset.

Suojaa itseäsi, asiakkaitasi ja läheisiäsi influenssalta!