Suomalaista palvelua lippu ISO 9001 -laatusertifikaatti
Etusivu

Tiedotteet

Etusivu / Tiedotteet / Asiakaskirje 28.8.2023

Linkki Työterveys Wellamon asiakaskirjeeseen 28.8.2023.

Asiakaskirje 28.8.2023

Hyvä asiakkaamme, 

Muutoksia Työterveys Wellamo Oy:n toiminnassa ja toimipisteverkostossa

Työterveys Wellamon omistajat kilpailuttivat alkuvuodesta 2023 työterveyshuollon palvelunsa, mutta eivät saaneet määräaikaan mennessä tarjouksia omistajien työterveyshuoltopalvelujen tuottamisesta ja Työterveys Wellamon osakkeista. Omistajat päättivät tuolloin selvittää keskuudessaan työterveyshuollon järjestämistä ja tehtyjen selvitysten perusteella omistajapoliittiset linjaukset työterveyshuoltoa koskien tehtiin osakaskokouksessa elokuun 2023 puolivälissä.

Omistajat päätyivät siihen, että kukin omistaja kilpailuttaa omatoimisesti työterveyshuollon palvelut henkilöstölleen sekä hyvinvointialue lisäksi järjestämisvastuun piiriin kuuluvan työterveyshuollon palvelutuotannon. Käytännössä ratkaisu tarkoittaa sitä, että Työterveys Wellamo Oy:n toiminta päättyy kesään 2024 mennessä.

Työterveys Wellamo jatkaa kuitenkin toimintaansa toistaiseksi ja nykyisten asiakkaiden hoito jatkuu sopimuksia ja pääosin toimintasuunnitelmia noudattaen. Joudumme toiminnassamme huomioimaan Työterveys Wellamo Oy:n hallituksen tekemät välttämättömät strategiset linjaukset asiakassopimuksiin, toimipisteverkostoon ja toimintaan liittyen. Hallitus teki kokouksessaan 24.8.2023 seuraavat Työterveys Wellamon toimintaan vaikuttavat päätökset:

  • Sysmän, Hartolan ja Padasjoen toimipisteet suljetaan 2.10.2023 alkaen. Sysmän ja Hartolan asiakkaat palvellaan Heinolan toimipisteestä ja Padasjoen asiakkaat Asikkalan toimipisteestä.
  • Muiden toimipisteiden toiminta jatkuu vuokrasopimusten irtisanomisaikojen puitteissa vuodelle 2024.
  • 2.10.2023 alkaen lääkäreiden lähivastaanotot ovat ainoastaan Saimaankadun, Heinolan, Orimattilan ja Asikkalan toimipisteissä.
  • Vastaanottotyötä tekevän henkilöstön mahdollisesti vähentyessä, toimipisteitä ja niiden toimintaa voidaan joutua supistamaan lisää.
  • Yritysten kanssa solmitut työterveyshuoltosopimukset irtisanotaan Työterveys Wellamon toimesta päättyväksi viimeistään 31.3.2024. Tästä olemme kaikkiin asiakkaisiimme yhteydessä yrityskohtaisesti.
  • Vastaanottotyötä tekevän henkilöstön mahdollisesti vähentyessä Työterveys Wellamo voi irtisanoa sopimuksia irtisanomisajan puitteissa (2 kk) jo ennen 31.3.2024. Tästäkin olemme asiakkaisiin yhteydessä yrityskohtaisesti, mikäli joudumme näin toimimaan.

Pahoittelemme toimintamme muutoksista teille aiheutuvaa haittaa! Työterveys Wellamo siis jatkaa toimintaansa toistaiseksi ja palvelee nykyiset asiakkaansa muuttuneessa tilanteessa parhaansa mukaan. Toimipisteverkoston osalta pyydämme teitä huomioimaan mahdollisuuden asioida teille lähimmässä toimipisteessä ja hyödyntämään etävastaanottojamme.

Tarvittaessa lisätietoja antavat:

Kirsi Korttila                       Risto Raivio                        Riitta Lahtinen

Toimitusjohtaja                 Johtava ylilääkäri               Palveluesimies

p. 041 7301687                  p. 044 7556899                   p. 041 7313391

etunimi.sukunimi@tyoteveyswellamo.fi

Yhteistyöterveisin,

Kirsi Korttila

toimitusjohtaja