Suomalaista palvelua lippu ISO 9001 -laatusertifikaatti
Etusivu

Tiedotteet

Etusivu / Tiedotteet / Hengitystieinfektio-ohjeet Työterveys Wellamon asiakkaille

THL on päivittänyt koronavirusohjeitaan https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/hengitystieinfektioiden-ehkaisy

Maskisuositus
Maskisuositus poistuu 2.1.2023 Työterveys Wellamossa normaalin vastaanoton yhteydessä.
Poikkeuksena edellä mainittuun: Hengitystieinfektiopotilaan tullessa vastaanotolle kasvomaskia suositellaan pidettäväksi Työterveys Wellamon tiloissa asiakkaalla ja vastaanottavalla terveydenhuollon ammattilaisella.


Hengitystieinfektiot vastaanotolla
Hengitystieinfektiopotilaista voi tulla normaalille vastaanotolle, jos työterveyshuoltosopimukseen kuuluu hengitystieinfektioiden hoito. Mitään erillistä ennakkotestausta ei tarvita.


Tarkemmat ohjeet hengitystieinfektiota sairastaville
Lievää koronavirusinfektiota hoidetaan samalla tavoin kuin tavallista flunssaa. Jos yleisvointi laskee tai oireet ovat vakavia, on syytä olla yhteydessä terveydenhuoltoon, kuten aina muidenkin sairastumisien kohdalla. Koronavirustartunnassa voi toimia kuten tavallisen flunssan ja nuhakuumeen kanssa: arkeen voi palata, kun kuume on poissa ja oireet ovat selvästi vähentyneet.

Työpaikat voivat antaa myös omia ohjeitaan työstä poissaolokäytännöistä. Virusinfektioissa tartuttavuus vähenee nopeasti oireiden alkamisen jälkeen. Jälkinuha tai -yskä voi jatkua pitkäänkin, eikä se estä paluuta esimerkiksi töihin, kouluun ja päiväkotiin.


Koronalle altistuneet voivat jatkaa arkeaan normaalisti. Vaikka perheessä olisi koronatartunta, voivat muut perheenjäsenet mennä normaalisti esimerkiksi töihin, kouluun, päiväkotiin ja harrastuksiin, jos he itse ovat oireettomia.


Koronan kotitestejä voi edelleen käyttää halutessaan. Terveydenhuollossa koronatestejä tehdään vain rajatusti muun muassa oireisille vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluville. Ohjeet koronavirustestauksesta Päijät-Hämeessä: https://paijat-sote.fi/koronavirus/koronavirustestit/

Tartuntatautipäivärahaa ei koronan vuoksi saa enää vuoden 2023 alusta alkaen pelkän testituloksen perusteella.