Suomalaista palvelua lippu ISO 9001 -laatusertifikaatti
Etusivu

Tiedotteet

Etusivu / Tiedotteet / Päivitetty tieto influenssarokotteista

Koronapandemian takia myös influenssarokotteiden kysyntä oli todella suurta kaudella 2020 – 2021. THL ennustaa, että kysyntä jatkuu suurena myös tällä kaudella. Sosiaali- ja terveysministeriö on muuttanut lähipiiriä koskevaa asetusta. Asetusmuutos tuli voimaan 18.10.2021.

THL määrittämiin riskiryhmiin kuuluvat ovat oikeutettuja maksuttomiin rokotuksiin. Riskiryhmiin kuulumattomia rokotetaan Työterveys Wellamon hinnaston mukaisesti rokotteiden saatavuus huomioiden. Rokoteaineen hinta on tänä vuonna 15€.

Kenelle influenssarokote annetaan?

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja

Maksuttomaan rokotukseen on oikeus myös henkilöillä, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vankeinhoitolaitoksissa ja vastaanottokeskuksissa.
    
Influenssarokotuksen saavat maksutta lisäksi

Sosiaali- ja terveysministeriö on muuttanut lähipiiriä koskevaa asetusta. Asetusmuutos tuli voimaan 18.10.2021. Katso tarkemmin: Alttiiden henkilöiden lähipiirin influenssarokotukset

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/influenssarokote#kenelle

Työterveys Wellamo on varautunut kauden 2021 – 2022 kysyntään aikuisille annettavilla VaxigripTetra rokotetta ja FluarixTetra rokotteilla, jotka sisältää kaksi A-viruskantaa ja kaksi B-viruskantaa. Rokotteiden molemmat A-viruskannat on vaihdettu viime kauden rokotteisiin verrattuna. B-viruskannat ovat pysyneet samoina. Rokote antaa edelleen suojaa myös sikainfluenssan jälkeläisvirusta vastaan. 

Toimipisteidemme rokotusajat ovat varattavissa joko web-ajanvarauksen (www.tyoterveyswellamo.fi) tai keskitetyn ajanvarauksen (p. 03 881 1006) kautta. 

Varmistathan työnantajaltasi, kuuluvatko kausi-influenssarokotukset työterveyshuollon sopimukseen. 

Suojaa itseäsi, asiakkaitasi ja läheisiäsi influenssalta! Muista infektioiden torjunnassa maskien ja hyvän käsihygienian antama suoja virustauteja vastaan.