Suomalaista palvelua lippu ISO 9001 -laatusertifikaatti
Etusivu

Tiedotteet

Etusivu / Tiedotteet / Työterveys Wellamon hengitystieinfektio- ja pandemiahoito-ohjeita. Hengitystieoireisten asiakkaiden vastaanotto Nastolan toimipisteessämme päättyy.

Työterveys Wellamon hengitystieinfektio- ja pandemiahoito-ohjeita

Työterveys Wellamo noudattaa koronapandemian ehkäisyssä ja hengitystieinfektioiden hoidon porrastuksessa valtakunnallisia Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) ja Työterveyslaitoksen (TTL) sekä Päijät-Hämeen alueellisen pandemiatyöryhmän antamia ohjeita ja suosituksia.

Ohjeistus hengitystieinfektio-oireisten potilaiden hoitoon ja ohjaukseen

Hengitystieinfektio-oireisia asiakkaitamme ohjeistetaan entiseen tapaan hoitamaan lievät oireet kotona ja olemaan työstä poissa omalla ilmoituksella ja esimiehen luvalla.

Jos asiakkaat tarvitsevat sairauslomatodistuksia, heille voidaan varata etävastaanottoaika työterveyshoitajan tai lääkärin puhelin- tai etävastaanotolle.

Jos asiakas tarvitsee lievissä hengitystieinfektion oireissa (esim. pitkittynyt yskä ilman kuumetta, kurkku- tai korvakipu, poskiontelotulehdusoireet) lähivastaanottoa sairaanhoitajalle tai lääkärille, hänet ohjeistetaan ottamaan yhteyttä perusterveydenhuollon infektiovastaanotolle Lahden kaupunginsairaalaan (https://paijat-sote.fi/koronavirus/ ) tai Heinolan terveyskeskukseen (https://www.heinola.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/paivystys/).

Vakavissa hengitystieinfektio-oireissa (esim. yleistilan lasku, korkea kuume, hengitysvaikeus) asiakkaat ohjeistetaan ottamaan yhteyttä Akuutti24:n infektiovastaanotolle (http://www.akuutti24.fi/).

Ohjeistus koronanäytteiden ottamisesta

Kaksi koronarokotetta saaneiden tai koronainfektion kuuden kuukauden aikana sairastaneiden asiakkaiden ei tarvitse lievissä hengitystieinfektio-oireissa käydä koronatestissä. Tästä poikkeuksena ovat sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät tai koronainfektiolle altistuneet oireiset työntekijät sekä ne, joilla ei ole kahden rokotteen suojaa. Heitä suositellaan käymään koronatestissä tekemällä oirekyselyn ja varaamalla ajan Päijät-Soten Omaolon kautta (https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/omaolo-palvelu/).

Sopimuksen tehneillä asiakkaillamme on mahdollisuus koronanäytteenottoon myös Työterveys Wellamon Saimaankadun toimipisteen Drive-In – näytteenotossa 9.9.2021 alkaen maanantaisin ja torstaisin klo 8.30–10.30. Koronanäytteenotossa voi käydä myös Heinolan Fimlabin näytteenottopisteessä.

Aika ja lähete koronanäytteenottoon varataan puhelimella hoidon tarpeen arvioinnin perusteella. Kaikkien toimipisteiden yhteinen asiakaspalvelu/keskitetty ajanvarauspuhelinnumero on 03 881 1006, ma–to klo 7.30–16, pe klo 7.30–15.

Linkkejä Päijät-Soten, THL:n ja TTL.n sivuille ajankohtaisesta pandemiatilanteesta ja ohjeista.

https://paijat-sote.fi/koronavirus/Tilannekuva/

https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-tyoterveyshuolloille

https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirusohjeistus

https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-yrityksille

https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-tyontekijalle

Lahdessa 6.9.2021

Työterveys Wellamo Oy

Risto Raivio
johtava ylilääkäri

Hengitystieoireisten asiakkaiden vastaanotto Nastolan toimipisteessä päättyy

Nastolan toimipisteessämme toiminut hengitystieoireisten asiakkaiden vastaanotto päättyy ja toimipiste avataan normaalille toiminnalle asteittain tiistaina 7.9.2021.

Sopimuksen tehneillä asiakkaillamme on mahdollisuus koronanäytteenottoon myös Työterveys Wellamon Saimaankadun toimipisteen Drive-In – näytteenotossa 9.9.2021 alkaen ajanvarauksella maanantaisin ja torstaisin klo 8.30 – 10.30, puh. 03 881 1006, ma – to klo 7.30 –16.00 ja pe klo 7.30 – 15.00.