Suomalaista palvelua lippu ISO 9001 -laatusertifikaatti
Etusivu

Tiedotteet

Etusivu / Tiedotteet / Koronarokotukset Työterveys Wellamossa

Asiakastiedote 19.4.2021

Koronarokotusten järjestyksessä noudatetaan kansallista koronarokotestrategiaa. Sen mukaan rokotetaan ensin riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä sekä COVID-19-potilaita hoitavia sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia. Näiden ryhmien rokottamisen jälkeen koronarokotuksia tarjotaan muulle väestölle.
Lisätietoja saat THL:n tarkemmasta rokotusjärjestyssuosituksesta.

Koronarokotusten järjestäminen ja tiedottaminen on kuntien vastuulla.
Kunnat voivat tehdä yhteistyötä rokottamisessa yksityisten palveluntuottajien ja työterveyshuollon kanssa. Päijät-Hämeessä rokotuksia koordinoi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, joka on tehnyt sopimukset paikallisten työterveyshuoltotoimijoiden kanssa.

Työterveys Wellamossa valmistellaan koronarokottamisten järjestämistä työterveyshuollon asiakkaillemme. Päätösten aikataulu on tällä hetkellä vielä alustava. Tämänhetkisen tiedon mukaan rokotukset päästäisiin aloittamaan toukokuun alussa.

Olemme asiakkaisiimme yhteydessä heti, kun rokottamisen järjestämisestä on alueellisesti sovittu. Rokotusjärjestys noudattaa kansallista koronarokotestrategiaa. Rokotukset annetaan työterveyshuollossa samoin periaattein kuin sote-keskuksissa. Asiakkaidemme koronarokotukset järjestetään Lahdessa Saimaankadun, Asikkalan ja Heinolan toimipisteissä sekä Päijät-Hämeen keskussairaalan rokotuspisteessä.

Rokotustoiminta toteutuu ajanvarauksella. Avaamme sähköisen ajanvarauksen heti kun rokotusajankohdat varmistuvat. Työikäisen väestön rokotukset järjestetään ikäryhmittäin vanhemmasta ikäryhmästä nuorempaan kymmenen vuoden välein (60 – 69, 50 – 59, 40 – 49, 30 – 39, 16 – 29).

Rokotusaine on maksuton kaikille Suomessa asuville. Veloitamme ainoastaan rokotustyöstä ja tarvikkeista
20 €/käynti. Nykyisillä käytössä olevilla rokotteilla jokaiselle rokotettavalle tulee kaksi käyntikertaa.

Jos työnantaja on maksanut rokotuksista aiheutuneet kustannukset, Kela korvaa koronarokotukset osana ehkäisevää työterveyshuoltoa (korvausluokka I).

Koronarokotukset tulee lisätä työterveyshuollon toimintasuunnitelmaan. Jotta saamme rokotetoiminnasta mahdollisimman joustavaa, pyydämme täyttämään tämän linkin takaa aukevan lomakkeen verkkosivuillamme. Tarvitsemme teiltä myös sellaisen sähköpostiosoitteen, johon voimme lähettää tarkennettua tietoa rokotuksista.


Yhteistyöterveisin

Työterveys Wellamo Oy

Päivi Andelin-Patja
palvelupäällikkö

Lisätietoja:      Palvelupäällikkö Päivi Andelin-Patja, p. 044 755 6808,
paivi.andelin-patja@tyoterveyswellamo.fi

Asiakastiedote 19.4.2021