Suomalaista palvelua lippu ISO 9001 -laatusertifikaatti
Etusivu

Tiedotteet

Etusivu / Tiedotteet / Asiakaskirje 25.11.2020

Wellamon digitaaliset- ja etäpalvelut

Työterveys Wellamossa voit asioida kaikkien ammattilaisten vastaanotoilla myös ”etänä”. Kaikilla meidän terveydenhuollon ammattilaisilla on käytössään etävastaanotot ja sähköinen asiointi. Terveystarkastukset, neuvottelut ja konsultaatiot voi toteuttaa myös videovälitteisesti tai puhelinvastaanottona ja myös lääkärin vastaanotto on siis mahdollista toteuttaa asiakkaan kotoa käsin asiakkaan koneelta ns. kotisohvapalveluna. Monet työnantaja-asiakkaamme ovat myös ottaneet käyttöön eWellamo-sähköisen asioinnin.

Työterveyshuolto tukee työnantajia ja työntekijöitä näissä poikkeusoloissa myös etäpalveluilla.

Työterveys Wellamon vastaava työterveyslääkäri, työterveyshuollon erikoislääkäri Henni-Hyytiä Ilmosen
haastattelu 23.11.2020, Radio Suomi: https://areena.yle.fi/audio/1-50693665

Muita linkkejä:

Mielenterveystalo.fi -portaalin omahoito-oppaat: https://www.mielenterveystalo.fi/…/talou…/Pages/default.aspx

Työturvallisuuskeskuksen etätyön ja etätyön johtamisen oppaat: https://ttk.fi/oppaat_ja_ohjeet/digijulkaisut

Työterveys Wellamon palveluista ja erinomaiset blogikirjoitukset poikkeusoloista: https://www.tyoterveyswellamo.fi/…/ihmisten-johtaminen…/

Liikuntavinkit: https://sydan.fi/terveys-hyvinvointi/liikuntavinkit/

Nastolan hengitystieoireisten vastaanotto

Työterveys Wellamossa hengitystieoireisten vastaanottotoiminta on keskitetty Lahden Nastolan toimipisteeseen, Kukkastie 31, Nastola. Nastolan toimipisteessä otetaan tarvittaessa myös covid-19 -näytteet niistä asiakkaista, joiden työnantaja on tämän palvelun työterveyshuollon sairaanhoidon sopimukseensa sisällyttänyt.

Hoitajavastaanotto on neljänä päivänä viikossa ja lääkärivastaanotto kolmena päivänä viikossa. Vastaanotto toimii ajanvarauksella keskitetyn ajanvarauksen kautta.

Akuutti-tule – tuki- ja liikuntaelinvastaanotto

Wellamon työfysioterapeutit ovat saaneet laajaa koulutusta tuki- ja liikuntaelinoireisten akuuttivastaanottoa varten.  Akuutti-tule -vastaanotto on toiminut vuodesta 2014 asti ja toiminta perustuu tutkittuun näyttöön pohjautuvaan tapaan ohjata asiakkaita, joilla on akuutti tule -vaiva.

  • Tarvearvion kautta asiakas voi ohjautua tunnin ajalle työfysioterapiaan.
  • Asiakas saa fysioterapeuttiseen tutkimiseen perustuvat turvalliset ohjeet harjoitteisiin ja omahoitoon, mikä tukee mahdollisimman nopeaa toipumista ja työhön paluuta. Tarvittaessa työfysioterapeutti voi konsultoida lääkäriä kipulääkeasioissa.
  • Työfysioterapeutti suosittelee tarvittaessa työstä poissaoloa käyntitodistuksessaan 1-7 päivää kehon toimintakyvyn palautumisen tukemiseksi.
  • Lisäksi asiakas saa tarvittaessa seuranta-ajan työfysioterapiaan uudelleen tukemaan kuntoutumista ja työkykyisyyttä.

Työkykyjohtamiseen uutta potkua?
Työterveys Wellamo Oy tekee yhteistyötä Aino Health’n kanssa

Aino Health tarjoaa digitaalisen työkykyjohtamisen ratkaisun työvoimavaltaisille yrityksille. Ratkaisu soveltuu keskisuurille ja suurille yrityksille. Aino Health’n HealthManagerin avulla esimiehet saavat tukea työkykyjohtamiseen ja yritys voi hallita poissaolojaan, saa läpinäkyvyyttä esimiesten toiminnan laatuun ja vaikuttavuuteen sekä yritys voi varmistaa tuottavuuden sekä työntekijöiden työkyvyn edistämisen tasapuolisesti ja vastuullisesti.

Tärkeimmät modulit järjestelmässä ovat: terveys- ja hyvinvointikyselyt, varhaisen tuen hälytteet, kirjeet ja lomakkeet, johdon raportointi, lähetteet työterveyteen ja HR:hin sekä osatyökykyisten hallinta. Järjestelmä integroidaan käyttöönotossa HR- ja palkanhallintajärjestelmien kanssa, ja käyttäjäryhminä ovat esimiehet, johto, HR ja työterveyshuolto, sekä halutessa voidaan myös osallistaa työntekijät varhaiseen tukeen.

Uutta vuodelle 2021

Ajanvaraus ja neuvonta

2.1.2021 lukien Työterveys Wellamon puhelinajanvaraus ja hoidon tarpeen arviointi aukeaa jo klo 7.30. Keskitetty ajanvaraus palvelee numerossa 03 881 1006. Työterveyshoitajan neuvontapuhelin toimii edelleen klo 8 – 10 joka päivä,
puh. 044 799 1149.

Kotisohvavastaanotto viikonloppuna

Vuoden 2021 alkupuolella käynnistämme kokeiluna lääkärin kotisohvavastaanoton viikonloppuisin, eli asiakas saa yhteyden lääkäriin esim. kotoa käsin. Tiedotamme tarkemmin ajanvaraus- ym. käytännöistä kotisivuillamme lähempänä ajankohtaa.

Vuoden 2020 Asiakas Avain -kyselyn tulokset

Asiakastyytyväisyyskysely on toteutettu henkilöasiakkaille aikavälillä 2.10. – 18.11.2020. Kyselyyn vastasi 14,19 prosenttia asiakkaistamme, joille kysely lähetettiin. Yleisarvosanaksi saatiin (kysymyksen asettelu: Miten tyytyväinen olet kokonaisuudessaan työterveyshuollon toimintaan) 7.22/10. 

Tulemme julkaisemaan kyselyn tuloksista lisätietoa kotisivuillamme.

Linkkivinkki

Uusi työturvallisuussuositus etätyötä koskien löytyy osoitteesta https://ttk.fi/oppaat_ja_ohjeet/digijulkaisut/etatyossa_turvallisesti

Lisätietoja:      

toimitusjohtaja Kirsi Korttila, puh. 041 730 1687, kirsi.korttila(at)tyoterveyswellamo.fi
johtava ylilääkäri Risto Raivio, puh. 044 755 6899, risto.raivio(at)tyoterveyswellamo.fi
palvelupäällikkö Päivi Andelin-Patja, puh. 044 755 6808, paivi.andelin-patja(at) tyoterveyswellamo.fi

Toivotamme kaikille asiakkaille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta.

Lahdessa 25.11.2020

Työterveys Wellamo Oy

Kirsi Korttila
toimitusjohtaja