Suomalaista palvelua lippu ISO 9001 -laatusertifikaatti
Etusivu

Tiedotteet

Etusivu / Tiedotteet / Kausi-influenssarokotukset työntekijöille

Satu Nevalainen/Päivi Andelin-Patja 7.10.2019

Talvi ja tuleva influenssaepidemia lähestyvät. Influenssa on influenssavirusten aiheuttama äkillinen ylempien hengitysteiden tulehdus ja epidemioita esiintyy joka talvi. Terveillä aikuisilla toipuminen taudista vaatii yleensä 1 – 2 viikon vuodelevon. Influenssaan sairastunut henkilö erittää virusta hengitysteihinsä ja voi tartuttaa taudin toiseen henkilöön joko pisaratartuntana yskiessä ja aivastaessa tai kosketustartuntana käsien välityksellä niistäessä.

Rokote on paras suoja influenssaa vastaan. Parhaimmillaan se estää terveillä työikäisillä 5 – 8 influenssaa kymmenestä, lapsilla 5 – 9 influenssaa kymmenestä ja ikääntyneillä joka toisen influenssan. Influenssarokote vähentää influenssasta johtuvia kuolemia sekä sairaala- ja laitoshoitoja, vakavan influenssan ilmaantuvuutta, jälkitauteja, kuten korvatulehduksia, keuhkokuumeita ja keuhkoputkentulehduksia, influenssatartuntoja: kun ei sairastu, ei tartuta muita, ja lyhentää sairauslomien pituutta. Suurin osa rokotteen ottaneista välttyy influenssalta. Jos rokotettu saa influenssan, on tauti yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa. Rokotteen lisäksi hyvä käsihygienia ehkäisee influenssatartunnalta.

Työterveys Wellamo järjestää rokotustilaisuuksia työpaikoilla yhteisesti sovittuina aikoina. Esimiehet voivat sopia rokotustilaisuudet oman Työterveys Wellamon vastuuhoitajansa kanssa. Rokotuksen voi saada myös Työterveys Wellamon toimipisteissä tai omassa terveyskeskuksessa. Lahden toimipisteessä Saimaankadulla on yleisiä influenssarokotus-tilaisuuksia seuraavasti: 23.10, 30.10, 13.11, 20.11, 27.11. klo 14.00 – 17.00. Ajanvarauksen rokotukseen voi tehdä joko nettiajanvarauksen (www.tyoterveyswellamo.fi) tai puhelinajanvarauksen (03 881 1006) kautta. Varmistathan työnantajaltasi kuuluuko työterveyshuollon sopimukseen kausi-influenssarokotukset.

Suojaa itseäsi, asiakkaitasi ja läheisiäsi influenssalta!