Suomalaista palvelua lippu ISO 9001 -laatusertifikaatti
Etusivu

Uutiset

Etusivu / Uutiset / Aivotyö toimivaksi -sertifikaatti

Työterveys Wellamo Oy:n kahdella työterveyspsykologilla
(Riitta Veijalainen ja Taru Salonen) on 10/2018 työterveyslaitoksen myöntämä sertifikaatti käyttää Aivotyö toimivaksi -menetelmää.

Koulutuksessa kävimme läpi ihmisen kognitiivisia kykyjä, rajoituksia ja kognitiivisia kuormitustekijöitä.

Sertifikaatin myötä meillä on mahdollisuus arvioida sähköisen kyselyn avulla työhön liittyviä kuormitustekijöitä ja voimavaroja. Sähköisen kyselyn tulokset esitetään profiilimuodossa, jolloin on helppo nähdä, mitkä työhön liittyvät kuormitustekijät ovat eniten ja usein heikentämässä työn sujumista ja työssä jaksamista. Profiili näyttää myös sen, mitkä työhön liittyvät teemat antavat voimavaroja.

Sähköisen kyselyn lisäksi haastattelemme osan työntekijöistä, jotta saamme tarkempaa tietoa arjen haasteista ja voimavaroista.

Sähköisen kyselyn ja haastattelun perusteella teemme yhteenvedon, mikä käydään läpi ensin esimiehen ja sen jälkeen koko työyhteisön kanssa.

Käytämme Aivotyö toimivaksi -menetelmää suunnatuissa työpaikkaselvityksissä.

Voimme myös koota työpaikkoja varten luentopaketin kognitiivisesta ergonomiasta. Jo nyt työterveyspsykologi Riitta Veijalainen on pitänyt luentoja ja aivotyöpajoja yhdessä työfysioterapeutti Minna Kinnusen kanssa. Näin olemme voineet yhdistää tietämyksen lisäämisen sekä kognitiivisesta että fyysisestä ergonomiasta.

Jos haluat tutustua tarkemmin kognitiiviseen ergonomiaan, niin kotisivuillamme on vastaavan työterveyspsykologi Riitta Veijalaisen 1.11.2017 kirjoittama blogi aiheesta.